Vissza a normál nézetre

Diplomás pályakövető felmérés

Idén májusban ismét elkezdődött a Szent István Egyetem diplomás pályakövető felmérése (DPR), jelenlegi és végzett hallgatóink körében.

A kérdőív segítségével szeretnénk megismerni diákjaink véleményét az egyetemen folyó oktatásról, tájékozódni munkájukkal kapcsolatos helyzetükről, jövőbeni terveikről.
Amennyiben Ön már végzett és jelenlegi hallgatónk is, kérjük, mind az aktív hallgatóknak szóló, mind pedig a végzett hallgatóknak szóló felmerést is töltse ki!

Hol lehet kitölteni?

Aktív hallgatók: https://kerdoiv.diplomantul.hu/evasys/online.php?p=SZIEdpr2018h
1-3 vagy 5 éve abszolvált hallgatók: e-mailben kapott linken.

Kérjük, hogy a kérdőív kitöltésével segítse a kutatás eredményességét!

Miben segíti az egyetem munkáját, ha megválaszolja a kérdéseket?

A Szent István Egyetem immár 9. éve végzi a DPR kutatást, és az évente ismétlődő kutatás során kapott válaszokból olyan érdekességeket tudhatunk meg, mint például*:

  • Aktív hallgatóink bizakodóak jövőjüket tekintve. Több mint 80%-uk úgy vélekedik, hogy valószínűleg, vagy egészen biztosan szakterületén tud majd elhelyezkedni a Szent István Egyetemen megszerzett végzettségével.
  • A nálunk tanuló fiatalok 81%-a első helyen jelentkezett a Szent István Egyetemre.
  • Az egy éve végzett hallgatók 50%-a az abszolutórium megszerzését követően lényegében azonnal, egy hónapon belül elhelyezkedett a munkaerőpiacon és megtalálta munkahelyét.
     
  • Az egy éve végzett válaszadó hallgatóink 87%-a diplomás vagy vezetői pozícióban dolgozik.
     
  • Diplomásaink többsége (74%) elégedett az általa végzett munka presztízsével, társadalmi megbecsültségével; közel 60%-uk elégedett vagy teljesen elégedett a jövedelmével is.

*Forrás: 2017-es DPR felmérés: aktív hallgatók és 2016-ban abszolvált hallgatók válaszai alapján