Vissza a normál nézetre

A Szent István Egyetem kollégiumai

Gödöllő
Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar
Gépészmérnöki Kar
Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar

A SZIE Gödöllői Kollégiumok csodálatos erdős, parkos, zöld környezetben helyezkednek el. A kollégium 7 épületből áll, mely közel 1700 fő elhelyezését teszi lehetővé. 2 épület (A-B) 2007-ben lett felújítva, 3 épület (D-E-F) pedig 2006-ban épült. A hallgatók a felvételi eljárás lefolytatását követően különböző komfortfokozatú 2, 3 vagy 4 ágyas szobába, illetve 2x2 ágyas, vagy 8x1 ágyas apartmanokba kerülnek elhelyezésre.

A kollégiumok jól felszereltek: konyha, társalgó, mosókonyha, tanulószobák szolgálják a hallgatók igényeit. Több kollégiumi épületben működik büfé, a főépületben meleg büfé is, valamint étterem és egyetemi menza a mindennapos ebédet biztosítja széles választékával.

A-B épület: zuhanyzóval és wc-vel ellátott, felújított 2 és 3 ágyas szobák közös konyhával
C épület: 2 és 3 ágyas szobák, a wc, a fürdő és a konyha a folyosón találhatóak
D épület: 2x1 és 2x2 ágyas szobák zuhanyzóval, wc-vel és konyhával E épület: 2 ágyas szobák zuhanyzóval, wc-vel és konyhával, valamint 8x1 ágyas apartmanok (földszinten 5 db 1 ágyas szoba, fürdőszoba, wc, konyha, emeleten 3 db 1 ágyas szoba, fürdőszoba, wc)
F épület: 2 és 4 ágyas szobák zuhanyzóval, wc-vel és konyhával
G épület: 2 ágyas szobák zuhanyzóval, a wc és a konyha a folyosón található, valamint 3 ágyas szobák zuhanyzóval, konyhával, a wc a folyosón

A kollégium központi épülete 5 rendezvényteremmel rendelkezik. Ezek kiválóan alkalmasak hallgatói megbeszélések, rendezvények megtartására.

Kollégiumunk tömegközlekedéssel és autóval könnyen megközelíthető. Az autóval érkezőket ingyenes parkoló várja. A kollégium elhelyezkedésének köszönhetően Gödöllő központja és legfőbb látnivalói kényelmesen és gyorsan elérhetők.

Bővebb információ: kollegium.szie.hu


Budapest
Budai Campus

Szent Gellért Kollégium

A kollégium a XI. kerületben, a Fehérvári út 13. szám alatti ötszintes műemlék jellegű épületben található. A 66 férőhellyel rendelkező kollégium felújított szobákkal, modern berendezésekkel és eszközökkel várja az egyetem leendő és meglévő hallgatóit. 

A hallgatókat két szinten 10 db 4 ágyas, 4 db 3 ágyas; egy szinten 1 db 3 ágyas, 1 db 2 ágyas szobába; egy szinten 1 db 3 ágyas, 1 db 3+3 ágyas lakásba helyezzük el.

Minden szobában hallgatóként: ágy, íróasztal, szék, könyvespolc, szekrény áll rendelkezésre. A szobák hűtőszekrénnyel és mosdóval felszereltek.

Korszerű tanulószoba, teakonyhák, mosó- és szárítógépek, szintenként 1-1 db zuhanyzó és mellékhelyiség biztosított.

Bővebb információ: http://budaicampus.szie.hu/kollegiumok

 

Somogyi Imre Kollégium

A kollégium a XI. kerületben, a Szüret utca 2-18. szám alatt, a Budai Arborétum felett elhelyezkedő épületegyüttes, mely csodálatos környezetben várja a Budai Campus hallgatóit.

Az épület három szintjén 152 db 2 ágyas és 2 db 3 ágyas szoba, összesen 310 férőhely áll rendelkezésre. 

Minden szobában hallgatónként egy ágyat, egy íróasztalt székkel, két könyvespolcot, valamint egy szekrényt biztosítunk. A szobák mosdóval, zuhanyzófülkével, hűtőszekrénnyel felszereltek.  Szintenként 1-1 db teakonyha, 2-2 db leány és fiú mellékhelyiség található.

Társalgó, klubszoba, konditerem, számítógépterem, 2 db tanulószoba, 2 db mosó- és szárítóhelyiség (mosó- és szárítógépekkel) biztosítja a hallgatók korszerű ellátását.

Bővebb információ: http://budaicampus.szie.hu/kollegiumok

 


Budapest
Az Ybl Miklós Építéstudományi Kar kollégiuma

 

A kar kollégiuma a VIII. kerületben, a Mária u. 7. szám alatti háromszintes műemlék jellegű épületben található. A hallgatói keretlétszám: 135 fő, 86 fiú és 49 lány. A kollégiumban igénybe vehető helyiségek, szolgáltatások: 1-4 ágyas szobák, előadóterem, számítógépterem, könyvtár, társalgó, klubhelyiség, sportterem, erkélyek, udvar, főzőkonyha, teakonyha, mosó- és szárítóhelyiség. A kollégiumban különböző tantárgyi konzultációk, műhelymunkák, klubfoglalkozások, zenés programok segítik a hatékony időtöltést, az ismeretek bővítését, elmélyítését.

A szakmai önképző körök közül kiemelkedik a Mária utcai Műhely, ahol a tanszékeken oktató kollégák, neves szakemberek igényes szakmai beszélgetést folytatnak a kollégiumban lakókkal, a hallgatókkal, és amelynek rendszeres nagy létszámú látogatói a Műegyetem, az Iparművészeti Egyetem hallgatói, valamint a mesteriskolások és a vándoriskolások tagjai.

A kollégiumot a kollégiumigazgató felügyeli. Feladatát a kar oktatási, igazgatási, tanulmányi, gazdasági szervezeti egységeivel és a hallgatói közösségekkel (HÖK, DJB, TDK stb.) együttműködve, az önkormányzatiság elvére építve látja el.

Bővebb információ: https://www.ymmf.hu/index.php/hu/karunk/szerv-egysegek/kollegium

 


Szarvas
Az Agrár- és Gazdaságtudományi Kar kollégiuma

A Cervus Hostel 2008. február 1-jétől megújult formában várja a hallgatókat. Apartmanjai a legmagasabb igényeknek is megfelelnek; korszerűek, praktikusak, mozgássérült vendégek számára is akadálymentesek. Az „A" épületben 34 férőhelyen, 1-2-3 ágyas tusolós-mosdós apartmanokban szolgálja ki a XXI. századi hallgatói igényeket. A Cervus Hostel „B" épülete 136 férőhellyel várja a nappali tagozatos hallgatókat 1-2 és 2x3 ágyas apartmanjaiban. A segítőkész személyzettel közösen alakítják ki a kollégiumi hallgatói programokat. A kollégiumi élet irányító testülete a Kollégiumi Bizottság, melyet a kollégista hallgatók választanak meg.

Bővebb információ: www.cervus.hu


Békéscsaba
Gazdasági Kar

Az Alma Mater Hostel összesen 300 férőhellyel rendelkezik. A szobák fiatalos, modern berendezése megfelel a hallgatók igényeinek. Az épületek földszintjén mozgáskorlátozottak számára is megfelelő szobákat alakítottak ki.

A mágneskártyával nyitható szobákat minimál stílusban, de a szükséges eszközökkel és kényelmi berendezésekkel rendezték be (ágyneműtartós ágyak, személyenként íróasztal és internet elérési lehetőség, olvasólámpa, éjjeli szekrény, tágas ruhásszekrény). Az apartmanok zuhanyzófülkével, teakonyhával, hűtőszekrénnyel felszereltek. Kétféle szobatípus közül lehet választani: 2 ágyas, illetve 2x2 ágyas elhelyezés.

Az épületen belül 40 fős konferencia terem, szolárium, TV-szobák plazma televíziókkal, italautomaták, zsetonnal működő mosógépek és szolárium állnak a hallgatók rendelkezésére.

Az épülettől száz méterre korszerű 300 fős konferenciaterem bérelhető. Műfüves pálya, sportcsarnok, konditerem található a hostel közelében. Edzőtáborok, sportesemények rendezéséhez ideális helyszínt nyújt.

Bővebb információ: www.almamaterhostel.hu