Vissza a normál nézetre

Híreink

Törökösök a Szent István Egyetemen

A Török Ignác Gimnázium 10. osztályos diákjai számára szervezett pénteken pályaorientációs napot a Szent István Egyetem.

Meghívó - Az oktatók szerepe a felsőoktatás nemzetköziesítésében

A Tempus Közalapítvány tisztelettel meghívja Önt 2018. évi konferenciájára, amelynek célja az elmúlt években a felsőoktatás nemzetköziesítése területén történt változások feltérképezése, a lehetséges fejlesztési irányok megismerése az oktatók és a felsőoktatási vezetők szemszögéből.

Nemzetközi Természetfilm Fesztivál – egyetemi részvétellel

Május 25-27. között negyedik alkalommal rendezik meg Gödöllőn a Nemzetközi Természetfilm Fesztivált, melyen a film, a fotó, a képzőművészet és a zene erejével hívják fel több ezer család, s kifejezetten a fiatalok figyelmét környezetünk értékeire és sérülékenységére. Az esemény szakmai támogatói közé tartozik a Szent István Egyetem is.

Gyászjelentés - Elhunyt dr. Füleky György

A SZIE Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar Talajtani és Agrokémia Tanszéke, a munkatársak és kollégák, valamint a család mély fájdalommal tudatják, hogy dr. Füleky György, professzor emeritus, súlyos betegség után, 2018. május 4-én 73 éves korában otthonában elhunyt.

A kormányzati struktúra változása és a felsőoktatás

Az Országgyűlés honlapján közzétették, hogy a kormányzati struktúra változása hogyan fogja érinteni a felsőoktatást. A tervezetben szereplő változásokat dr.

Városismereti túra a gödöllői ifjúság nyomában

A "Margita 344,2" Turisztikai és Sport Egyesület 2018. május 27-én, Gödöllőn 7. alkalommal rendez Városismereti túrát, melynek témája ebben az évben A gödöllői ifjúság nyomában.

Arborétumok napja a Pepi-kertben

2018. május 19-én szombaton 15 órától az Arborétumok napján a Pepi-kertben rendezi a Szarvasi Város -, és Környezetvédő Egyesület projektzáró rendezvényét.

Több felújítási munkában is részt vesz a Tájépítészeti és Településtervezési Kar

A tájban élő ember” című nyertes projektjével a Neszmélyi Borút Egyesület turisztikai látogatópontokat és tanösvényt alakít ki a tatai térségben.

Könyvtárhasználói elégedettség- és igényfelmérés

A Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár a 2017/2018-as tanév tavaszi félévében ismét könyvtárhasználói elégedettség- és igényfelmérést végez, hogy megismerje könyvtárhasználói igényeit, s szolgáltatá

Fókuszban a tér és társadalom 21. századi kihívásai

Az Enyedi György Regionális Tudományok Doktori Iskolája nemzetközi tudományos konferenciát rendezett a Szent István Egyetemen fiatal kutatók számára. A 2018. április 26-i esemény immáron a harmadik állomása volt egy nemzetközi konferenciasorozatnak.

Képzés a Klímabarát Települések Szövetsége programban

Tisztelettel meghívjuk a Klímabarát Települések Szövegsége (KTSZ) által, a KEHOP 1.2.0 „Klímastratégiák kidolgozásához kapcsolódó módszertan- és kapacitásfejlesztés, valamint szemléletformálás” projektből finanszírozott és a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. (MI6) által szervezett, Klímabarát Települések Szövetsége képzési programjára.

Hallgatói konferencia a gazdaság és a jog kapcsolatáról

Gazdaság és jog címmel rendezett hallgatói konferenciát május 7-én, Gödöllőn a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Közgazdaságtudományi, Jogi és Módszertani Intézete.

Elindult a jelentkezés a 7. SZIE Regattára

2018. június 22-24-én a Szent István Egyetem immáron hetedik alkalommal rendezi meg nagyszabású sárkányhajó regattáját a szarvasi Holt-Körösön. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő és rendkívül látványos vízi sport évről évre egyre több egyetemistát, amatőr versenyzőt vonz határon innen és túl, akik lapátosként vagy dobosként kívánják kipróbálni magukat. Kétpályás, kb. 200 méter hosszú versenypályán szállnak vízre a versenyzők. A mintegy 13 méter hosszú, 20 fős kenu formájú hajó elején egy sárkányfej, végén pedig egy sárkányfarok található.

Szent István Előadás - Tudományos generációk találkozása

A Szent István Egyetemmel együtt született hagyomány a Szent István Előadás, aminek megtartására az intézmény vezetése minden évben egy kiemelkedő teljesítményű professzort kér fel. Az idén, május 4-én dr. Felföldi Józsefet, az Élelmiszertudományi Kar egyetemi tanárát érte ez a megtiszteltetés. A rendezvényről készült videó az alábbi linken tekinthető meg.

Tudományról három percben - FameLab döntő

Május 14-én 17 órától kerül megrendezésre a FameLab tudománykommunikációs verseny döntője a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében.

Bronzérem a Dunai Regattán

A Szent István Egyetem hallgatóiból álló csapat 3. helyezést ért el a fővárosi Műegyetem rakparton megrendezett Dunai Regattán. A hajók a Duna legszebb fővárosi szakaszán haladtak végig, a szurkolók a Lánchídtól, illetve a Parlamenttől egészen a Műegyetem rakpartig lelkesíthették egyetemünk csapatát az előfutamok, illetve a döntők során. Az evezősök 2000 métert, a sárkányhajósok pedig több mint 3000 métert teljesítettek.

Olajfa adomány a Szentföldről

Őexcellenciája Marie Antoinette Sedin, a Palesztin Állam nagykövete egy Szentföldről származó olajfát adományozott a Szent István Egyetem Botanikus Kertjének 2018. május 3-án.

Víz- és Szennyvízkezelés az Iparban 2018

Felhívjuk szíves figyelmét a Víz- és Szennyvízkezelés az Iparban 2018 címmel megrendezésre kerülő Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központ által szervezett nemzetközi tudományos konferenc

Anyák napi koncert a Szarvasi Arborétumban

Muzsika a kertben címmel szeretettel várjuk Önt a Szarvasi Kamarazenekar Anyák napi koncertjére a Szarvasi Arborétumba 2018. május 6-án 15:00 órára. 

Meghívó - Kertek, földi egek című könyvtári estre

2018. május 9-én 17.00 órakor Budapesten, az Entz Ferenc Könyvtár és Levéltárban Kertek, földi egek címmel könyvtári estet tartanak, melynek vendége dr.

Oldalak