Vissza a normál nézetre

Híreink

Atlétikai siker

Január 20-án rendezték meg a felújított fővárosi BOK-csarnokban az évad és az év első felnőtt országos nyílt atlétika versenyét, a Budapest Régió Bajnokságát. 

Elindult a SZIE felvételi honlapja: felveteli.szie.hu

Fiatalos, lendületes formában indult el a SZIE felvételizőknek szóló honlapja, melyen minden képzésekkel és felvételivel kapcsolatos fontos információ megtalálható.

Az eddigi legnagyobb SZIE stand mutatkozott be az Educatio kiállításon

Több mint negyvenezer látogatót vártak a 18. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításra, amely január 18-20-ig zajlott Budapesten, a Hungexpo G pavilonjában. Egyetemünk idén új, kávézóval kibővített, elegáns standdal vett részt az eseményen; látogatóink a legfrissebb információk mellett fagyaltot is kaptak az AF04 jelzésű standon.

A Szent István Ösztöndíj 2018. évi nyertesei

A Szent István Egyetem Tanácsa 2002. november 27-i ülésén, Bolyai János születésének 200. évfordulója alkalmából alapította a Szent István Ösztöndíjat az egyetemi és főiskolai alapképzésben, valamint az ösztöndíjas doktori képzésben résztvevő, ígéretesen nagytehetségű hallgatóinak támogatására. A 300 ezer forint összegű ösztöndíjat karonként egy hallgató veheti át.

Meghívó pályázói-értékelői szakmai fórumra

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal pályázói-értékelői fórumra hívja és várja a felfedező kutatásokban közfinanszírozású KFI támogatásra pályázó kutatókat, fejlesztőket, intézményvezetőket, a Hivatal szakértői bírálati rendszerének értékelőit.

Diplomaátadó ünnepség a Gépészmérnöki Karon

A Gépészmérnöki Kar diplomaátadó ünnepséggel nyitotta az évet. A január 5-i eseményen megjelenteket dr. Tőzsér János rektor és dr. Kátai László dékán köszöntötték.

Az NKFI Hivatal 2018-as pályázatai

Az utóbbi két évhez hasonlóan idén is jelentős forrásra, 30 milliárd forintra pályázhatnak a vállalkozások a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból.

Felvételizők hétvégéje online felsőoktatási workshop lesz január 13-14-én

„Lehetsz bármi, a lényeg: tanulj tovább!” - ezzel a szlogennel indítja útjára a Diákhitel Központ január 13-14-i, interneten követhető felsőoktatási workshopját.  Az ingyenes online program

Január 16-án adják át a Szent István Ösztöndíjakat

Január 16-án 14 órakor kezdődik a 2017/2018. tanévre meghirdetett Szent István Ösztöndíj pályázat nyerteseinek oklevélátadó ünnepsége a gödöllői földszinti Rektori Díszteremben.

Gödöllői border collie bevetésen

A Szent István Egyetem Állattani és Állatökológiai Tanszékén diplomázott Mátrai Flóra Keresőkutyák poszméhfészkek felderítésére való kiképzése természetvédelmi területértékelés céljából

Gyászhír - elhunyt dr. Gasztonyi Kálmán

Dr. Gasztonyi Kálmán ny. egyetemi tanár, kandidátus az Élelmiszertudományi Kar egyik meghatározó alakja, a Kar egyik alapítója  1928-ban született. .

„Édes” alternatívák cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak

Elkészült a Szent István Egyetem (SZIE) Élelmiszertudományi Karán működő Deák Tibor Szakkollégium második kisfilmje, melyben az édesítőszereken belül a cukoralkoholok és a mesterséges édesí

A felmelegedés gátolja, hogy egyre több gabonát arassunk

Miért stagnálnak az árpa, a búza, a kukorica és a rozs termésátlagai Magyarországon és általában az egész régióban?

Educatio kiállítás: idén is ott leszünk!

Egyetemünk idén új, kávézóval kibővített, elegáns standdal vesz részt a 18. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, melyre 2018.

Felsőoktatási felvételi 2018

A Szent István Egyetem képzéseire a központi felsőoktatási felvételi eljárás keretében elektronikus úton lehet jelentkezni a felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül. A képzés kiválasztását követően egyszerűen, gyorsan, a nap bármely szakában lebonyolítható a felvételi jelentkezés és nyomon követhető az eljárás folyamata.

Szolgáltató kancellária a SZIE-n

Az integráció tekintetében sok változást megélt Szent István Egyetemen a kancellár személye is új lett a közelmúltban.

V. Magyar Marketing Fesztivál – ismét a terepen

A tavalyi nagy siker és sok-sok pozitív visszajelzés után a Szent István Egyetem idén is részt vesz a Magyar Marketing Fesztiválon – a felsőoktatási intézmények közül továbbra is egyedüliként!

Oldalak