Vissza a normál nézetre

Híreink

Meghívó In memoriam Dimény Imre emlékülés

Tisztelettel meghívom Önöket, Prof. Dr. Dimény Judit és Prof. Dr. Varga Zsuzsanna professzor Úrhölgyek, valamint az MTA Agrár- és Bioműszaki Tudományos Bizottság elnöksége nevében Dimény Imre akadémikus Úr munkásságára emlékező tudományos/szakmai rendezvényünkre.

Felhívás SCIndikátor Országos Tudománykommunikációs versenyre

A kezdeményezés célja az, hogy aktivizálja, láthatóvá és sikeressé tegye a technológia-orientált területeken tanuló tehetséges és kreatív egyetemista és PhD hallgatókat – a jövendő tudósokat.  A ku

Önkéntesen a tisztább környezetét

A Te szedd! - önkéntesen a tiszta Magyarországért háromnapos szemétszedési akcióban 1732 regisztrált helyen gyűjtik a hulladékot péntektől vasárnapig. Az akció hat évvel ezelőtt indult.

Gyászhír - Elhunyt dr. Mőcsényi Mihály

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy életének 98. évében, csütörtök hajnalban elhunyt dr. Mőcsényi Mihály professor emeritus, akadémikus. A legrangosabb hazai és nemzetközi díjak ismerték el kivételes nagyságát és munkásságát: Kossuth díj, Széchenyi díj, IFLA Sir Geoffrey Jellicoe díj, ECLAS Életmű díj, hogy csak a legfontosabbakat említsük. Mőcsényi Mihály kertészmérnök, tájépítész, egyetemi tanár, a tájrendezés magyarországi oktatásának megalapozója, a tájépítész szakma és iskola fáradhatatlan fejlesztője, az önálló Tájépítészeti Kar létrehozója, 1990 és 1992 között a Kertészeti Egyetem rektora volt.

HORIZONT MŰ-HELY az Ybl Miklós Építéstudományi Karon

A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kara és a Horizont Global Kft. közötti együttműködési megállapodás alapján - amelyet Dr.

Surányi János emlékéremmel tüntették ki dr. Birkás Mártát

Hetven éves a Debreceni Egyetem karcagi kutatóintézete. Az ebből az alkalomból tartott jubileumi tanácskozáson a Magyar Tudományos Akadémia Surányi János Emlékérmével tüntették ki dr.

Megjelent a Grassalkovich Ösztöndíj és a Dimény Imre Ösztöndíj pályázati felhívása

A Szent István Egyetem eredményesen szerepelt a Felsőoktatási intézményi fejlesztések a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében című EFOP-3.4.3-16. kódszámú pályázaton.

E pályázat keretein belül az intézmény célul tűzte ki az emberi erőforrások fejlesztését és megtartását, a képzésben való részvétel növelését és a nemzetközi tudományos életbe való intenzívebb bekapcsolódást.

Kutatók éjszakája 2017.

A Szent István Egyetem békéscsabai, budapesti, gödöllői és szarvasi kampuszai közel 150 programmal csatlakoznak az Európai Unió egyik legnagyobb tudománynépszerűsítő programjához, a Kutatók Éjszakája idei rendezvénysorozatához, aminek célja a tudományos életpálya népszerűsítése minél fiatalabbak számára. Szeptember 29-én 14 órától késő estig érdekes és ingyenes programok sokasága várja a látogatókat.

Invitálás - TeSzedd! környezetvédelmi akció

Egyetemünk az idei esztendőben is csatlakozik a "TeSzedd!

Könyvtári est az Entz Ferenc Könyvtár és Levéltárban

2017. szeptember 20-án 17.00 órakor Budapesten, az Entz Ferenc Könyvtár és Levéltárban Kertek, földi egek címmel könyvtári estet tartanak

Tanévnyitó az Ybl Miklós Építéstudományi Karon - Mesterséges környezetet létrehozni csak felelősséggel, tudással szabad

Másfélszáz elsőéves hallgató tette le a fogadalmat a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar szeptember 8.-i tanévnyitó ünnepségén. A SZIE Budai Campus megújult díszterme méltó helyszínnek bizonyult a már megszokott forgatókönyv alapján zajló rendezvénynek. Az ifjú hallgatók arcán lévő feszültség az első köszöntő szavak után eltűntek, mert bár a beszédekben egyáltalán nem könnyű évek körvonalazódtak, de érződött az elnökség felől áradó szeretet is.

Kukoricatermesztési Konferencia és Bemutató

SZIE Agrár- és Gazdaságtudományi Kar, Agrártudományi és Vidékfejlesztési Intézete szeretettel meghívja Önt a III. alkalommal megrendezésre kerülő éves Kukoricatermesztési Konferencia és Bemutatójára

Hallgatók és oktatók ingyenesen látogathatják a 78. OMÉK-ot

A 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és vásár (OMÉK) szeptember 20-24-ig tart nyitva Budapesten, a Hungexpo és Kincsem Park területén.

Műholdas távérzékelés: továbbképzés Gödöllőn

A műholdas távérzékelésről kezdődött hatnapos nemzetközi tanfolyam hétfőn a Szent István Egyetemen az Európai Űrügynökség (ESA), a Magyar Űrkutatási Iroda (MŰI) és a házigazda intézmény szervezéséb

Gyászhír - elhunyt dr. Vajdai Imre

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy dr. Vajdai Imre címzetes egyetemi tanár, a Gödöllői Egyetem Volt Diákjai Baráti Körének hosszú időn keresztüli titkára, augusztus 29-én, életének 88. évében elhunyt.

Megnyílt a Szent István Egyetem 2017/2018-as tanéve

Szeptember 4-én a gödöllői aulában dr. Tőzsér János rektor megnyitotta a Szent István Egyetem 2017/2018-as tanévét. Az intézmény nyolc karára a különböző képzési szinteken közel 4000 elsőst vettek fel. Az eseményen esküt tettek a képviseletükben nagy számban megjelent hallgatók, majd beiktatták az új doktoranduszokat. Az egyetem Professzor emeritus címmel tüntette ki dr. Molnár József egyetemi tanárt, korábbi rektort. Az évnyitón részt vettek a zentai és beregszászi gólyák is.

Megújult az egyedi ízvilágú eredetvédett Budapesti Téliszalámi

Eredetvédett recept alapján készített, különleges ízvilágú, oltalom alatt álló földrajzi jelzésű terméket állítottak elő a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karának munkatársai a Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszeripari Főosztályának szakmai támogatásával. Ennek eredményeként megőrizték a méltán híres eredetvédett Budapesti Téliszalámit, melynek újbóli premierjére a mai napon került sor, a SPAR Magyarország Kft. közreműködésével. Az Egyetem Élelmiszertudományi Kara által készített eredetvédett szalámi füstölt, sertéshúsból, szalonnából, természetes alapanyagokból, fűszerekből, nemespenészes érleléssel, hidegfüstöléssel készül.

Az évnyitóra térnek vissza a gólyák

Rektori fórummal ért véget augusztus 29-én a Szent István Egyetem gólyatábor-sorozata.

Kínai vendégek Gödöllőn

A Szent István Egyetem vezetői fogadták az intézményünk gödöllői központjába látogató kínai, Hangzhou-i Zhejiang Institute of Economics and Trade egyetem delegációját hétfőn.  Dr.

Tanévnyitó szenátusi ülés

A Szent István Egyetem Tanévnyitó Ünnepi Szenátusi ülése 2017. szeptember 4-én, 10 órakor kezdődik az egyetem gödöllői aulájában.

Program

Oldalak