Vissza a normál nézetre

SZIE Élelmiszertudományi Kar hallgatói sikere a XXI. Országos Magyar Élelmiszer-tudományi és Technológiai Egyesület TDK Konferencián

A XXI. Országos MÉTE TDK Konferencia az Eszterházy Károly Főiskolán került megrendezésre 2016. május 19-én. A Konferenciára 48 dolgozat érkezett 51 hallgatóval. A SZIE Élelmiszertudományi Kara 25 dolgozattal (27 hallgatóval) képviseltette magát. A konferencia 5 párhuzamos szekcióban zajlott. A TDK hallgatóink színvonalas előadásokkal szép eredményeket értek el.

  • I. helyezés
    • Reichert Kornél [Élelmiszertechnológia és műveletek, műszaki és informatika I.]: Paradicsomfajták sűrítmény gyártásra való alkalmasságának vizsgálata.  Konzulens: Stégerné Dr. Máté Mónika
    • Tse Grace Petra [Élelmiszeripari gazdaságtan és marketing]: Nyugat- Afrika élelmiszergazdaságának krízise és fejlesztési lehetőségei.  Konzulens: Dr. Lakner Zoltán
    • Visy Anna [Élelmiszertechnológia és műveletek, műszaki és informatika II.]: Nagy hidrosztatikus nyomású kezelés hatása különböző mennyiségű nitrites-sókeverék felhasználásával készült nyers húspép minőségi jellemzőire. Konzulens: Jónás Gábor
  • II. helyezés
    • Kepepesi Veronika [Élelmiszertechnológia és műveletek, műszaki és informatika II.]: Rátáplálásos koncentrált tejsavó fermentáció kevert kultúra alkalmazásával. Konzulensek: Farkas Csilla, Dr. Nguyen Duc Quang és Rezessyné Dr. Szabó Judit
  • III. helyezés
    • Csenki Eszter Zita [Élelmiszertechnológia és műveletek, műszaki és informatika I.]: Piskótatészta fagyasztása különböző módszerekkel. Konzulens: Dr. Zekei Ildikó Csilla
    • Pechtol Patrik [Élelmiszertechnológia és műveletek, műszaki és informatika II.]: Őzhús érésvizsgálata. Konzulensek: Dr. Friedrich László és Dr. Herényi Bulcsu
  • Különdíj
    • Csurka Tamás [Élelmiszeripari gazdaságtan és marketing]: A pálinka külső megjelenésének kedveltségi vizsgálata. Konzulens: Dr. Kasza Gyula
    • Kemény Bálint [Élelmiszertechnológia és műveletek, műszaki és informatika II.]: A keverési arány és a hőmérsékletlépcső hatása az Avrami paraméterekre különböző zsírkeverékek szilárdulása során.  Konzulensek: Dr. Somogyi László és Dr. Soós Anita
    • Madarász-Koncz Erzsébet [Biotechnológia, mikrobiológia, táplálkozástudomány és élelmiszerbiztonság]: Pectinex ultra enzimkészítmény rögzítése és a rögzített enzim vizsgálata. Konzulensek: Nguyen Duc Vuong, Dr. Styevkó Gabriella és Dr. Nguyen Duc Quang

 

További két díjazott TDK pályamű konzultálásában a Kar oktatói is részt vettek.

  • III. helyezés
    • Koren Dániel [Biokémia, élelmiszerkémia, analitika]: Hazai kereskedelmi forgalomban kapható sörök folsav-, polifenol-tartalmának, antioxidáns-aktivitásának és színkarakterisztikájának jellemzése.  Konzulensek: Dr. Orbán Csaba (SE-ÉTK) és Dr. Kun-Farkas Gabriella (SZIE-ÉTK)
  • Különdíj
    • Bodor Zsanett [Biokémia, élelmiszerkémia, analitika]: Autentikus magyar fajtamézek összehasonlító analitikai vizsgálata. Konzulensek: Dr. Benedek Csilla (SE-ÉTK) és Dr. Dalmadi István (SZIE-ÉTK)

Az elért eredményekhez gratulálunk!

További információk az ÉTK TDK aktivitásáról: http://www.dbd.kee.hu/tdk/

Dr. Nguyen Duc Quang

egyetemi tanár, kari TDK Bizottság elnöke