Képzés kezdési időpontja, időtartama és helye: 2006. szeptember 8., 3 félév, SZIE Gödöllő, Páter Károly u. 1., H-2100
Képzés formája és programja: levelező, az első két félévben heti egy napos (pénteki) konzultációval. A harmadik félév üzemi gyakorlat és diplomaterv készítés, amely a diplomaterv védésével és komplex államvizsgával zárul.
Jelentkezési feltétel: BSc - szintű (főiskolai vagy egyetemi) oklevél a következő tudományterületek egyikén: Agrártudomány, Élelmiszertudomány, Környezettudomány, Biotudomány (Vegyészet), Állatorvos-tudomány, valamint az Általános és a fenti területeken alkalmazott Gépészet és Közgazdaságtan. A képzésre a 4 lezárt tanulmányi évvel rendelkező - a képzés megkezdésekor 5. éves - egyetemi hallgatók is jelentkezhetnek, de oklevelet csak az első oklevél megszerzése után kapnak.
Képzés témakörei: Minőségirányítási Rendszerek (ISO 22000, ISO 9001, ISO 14000, EUREPGAP, és HACCP) fejlesztése, bevezetése és működtetése az Élelmiszergazdaság vállalkozásainál. A fenti témakörök feldolgozása két alapelvre épül: „termékpálya minőségirányítás" és „technológiai-minőségirányítás". Ez azt fejezi ki, hogy az agrártermékek minőségét a termeléstől a fogyasztásig - a technológia és a menedzsment szempontok kölcsönhatásainak figyelembevételével - irányítják.
Képzettség megjelölése az oklevélben: (Egyetemi vagy Főiskolai) Szakmérnök Minőségügyi Szakon. (A zárójeles rész az első diplomától függ!)
Képzés költségei: az első két félévben 100.000,- Ft/félév tandíj, a harmadik félévben 50.000,-Ft államvizsga díj. A hallgatók a képzés alatt egyetemi jogviszonnyal rendelkeznek, és diákigazolványt kapnak. A költségek a hatályos jogszabályok szerint elszámolhatók.
Jelentkezés formája és határideje: képes önéletrajz benyújtása az alábbi címre, 2006. július 7.-ig:
Dr. Várszegi Tibor
SZIE Mechanikai és Géptani Intéze
2100 Gödöllő, Páter Károly u. 1.
Tel.: 28 522 080; Fax: 28 410 804; e-mail: Varszegi.Tibor@gek.szie.hu