Vissza a normál nézetre

Jubilált az Intézményközi Tankönyvkiadási Szakértő Bizottság

A hagyományosan februárban megrendezett 2012. évi Mezőgazdasági Könyvhónap programsorozata keretében ünnepelték meg a Kaposvári Egyetemen az Intézményközi Tankönyvkiadási Szakértő Bizottság (ITSZB) 20 éves jubileumát és osztották ki az ez évi ITSZB tankönyv nívódíjakat. Egyetemünk dolgozói közül is többen kaptak kitüntetést, illetve nívódíjat.

A 20 éves ITSZB alapító tagjaként dr. Hajós László, a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar (GTK) egyetemi tanára, a bizottság jelenlegi elnöke részesült jubileumi ITSZB díjban.

A két évtized során egyetemünk karait a következő kollégák képviselték az ITSZB-ben, akik a jubileum alkalmából kisplasztikai díjat vehettek át dr. Hajós László elnöktől:

  • Állatorvostudományi Kar: dr. Scheiber Pál egyetemi tanár és dr. Semjén Gábor egyetemi tanár.
  • Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar, valamint annak jogelődjei: dr. Thyll Szilárd egyetemi tanár, dr. Bertók János főiskolai tanár, dr. Izsáki Zoltán egyetemi tanár, dr. Bukovinszky László főiskolai tanár, dr. Mészáros Miklós főiskolai tanár.
  • Gépészmérnöki Kar: dr. Vas Attila egyetemi tanár posthumus, dr. Beke János egyetemi tanár, dr. Pálinkás István főiskolai tanár.
  • Mezőgazdaság- és Környezetgazdálkodási Kar: dr. Füleky György egyetemi tanár, dr. Máté András egyetemi magántanár, dr. Dimény Judit egyetemi tanár, dr. Vetési Margit egyetemi docens.

Tankönyv nívódíjat a következő tankönyvek készítői vehettek át dr. Hajós László elnöktől:

  • Agrometeorológiai és klimatológiai alapismeretek. A könyv elkészítésében egyetemünkről dr. Kovács Alfréd vett részt.
  • Gombabiológia, gombatermesztés
  • A szőlő metszése és zöldmunkái
  • A stratégiai és üzleti tervezés gyakorlata

A Mezőgazdasági Könyvhónap ezen rendezvényén adták át a Magyar Agrártudományi Egyesület (MAE) Szakkönyv Díját is. A díjakat dr. Hajós László, a MAE elnöke adta át a következő szakkönyvek készítőinek:

  • A családi gazdálkodás ökonómiája. Szerzője dr. Vasa László, GTK.
  • Házi élelmiszer-feldolgozás