Magyar Húsiparosok Szövetségével tartott megbeszélést az Élelmiszertudományi Kar Hűtő- és Állatitermék Technológia Tanszéke, 2017. november 14-én.. Dr. Friedrich László tanszékvezető úr által kezdeményezett megbeszélés célja a kapcsolat tovább építése a tudomány és gyakorlat szakemberei között. Többek között a Gyulahús, a Kaiser Food, a Mohácsi Vágóhíd, a Pápai Hús és a Pick vezetőivel folytatott egyeztetésen számos témakör került terítékre. Rögzítésre kerültek többek között azok a feladatok, melyekkel Egyetemünk tud segíteni a magyar húsipari vállalatok aktuális technológiai problémáin. Még az idén folytatódik a közös munka a Földművelésügyi Minisztérium főosztályának bevonásával. „Célunk a húskészítményeket szabályozó Élelmiszerkönyv további fejlesztése oly módon, hogy a magyar fogyasztók kiváló termékeket vásárolhassanak, de a hazai vállalkozások se szenvedjenek hátrányt a külföldi versenytársaikkal szemben” – zárta a megbeszélést Dr. Friedrich László, aki egyben a Húskészítmények Élelmiszerkönyvi Szakbizottságának elnöke is.