Vissza a normál nézetre

Tévhit, hogy a barna cukor egészségesebb, mint a fehér

Gödöllő, 2017. december 04. - Közérthető élelmiszer alapismeretekről ad tájékoztatást a Szent István Egyetem (SZIE) Élelmiszertudományi Karán működő Deák Tibor Szakkollégium kisfilmje, melynek első részében az édesítőszereket veszik górcső alá. A kezdeményezés célja, hogy olyan alapismeretekkel segítsék a felhasználókat, amelyek egyszerűek és értelmezhetőek mindenki számára.

Mit használjunk, ha fogyni szeretnék, xilitet vagy sztíviát? Mi a különbség az INBÉ és az RDA között, illetve mi az a Melasz melléktermék?

Az édesítőszer fajtáiról – továbbá hatásairól a szervezetre – számos leírást találunk a világhálón, amelyeknél gyakran nehéz az eligazodás.

A SZIE Élelmiszertudományi Karán működő Deák Tibor Szakkollégium elhatározta, hogy a most induló fiatalos és dinamikus YouTube csatornájukon eloszlatja a kételyeket, valamint összegzi mindazt, amit az édesítőszerekről tudni érdemes.

https://www.youtube.com/watch?v=GYIhlCHaAJA

További információk, interjúszervezés
Vincze Nikolett
vincze.nikolett@fh.szie.hu
06 28 522-000/1118