A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) és a Szent István Egyetem (SZIE) szervezésében a sertésstratégia megvalósítását segítő konferenciát rendeznek Gödöllőn, a földszinti Rektori Díszteremben május 31-én.
A program 9 órakor sajtótájékoztatóval kezdődik, majd dr. Kardeván Endre, a VM Élelmiszerlánc-felügyeletért és Agrárigazgatásért felelős államtitkára, dr. Solti László, a SZIE rektora és dr. Gyuricza Csaba a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar (MKK) dékánja mond köszöntőt.
A konferencián a következő előadások hangoznak el:
Az állat jóllét, mint piaci versenyt befolyásoló tényező - Dr. Hidas András egyetemi docens, Nyíri András tanszéki mérnök, Dr. Tőzsér János egyetemi tanár, intézetigazgató
Magyarországi viszonyok között mérethatékony ”csak terméket” előállító állat-és környezetbarát technológiák kialakítása - Dr. Póti Péter egyetemi docens, igazgató-helyettes
A fajtakérdés a piac és a technológia függvényében - Nyíri András tanszéki mérnök
Alternatív fehérjeforrások a sertések takarmányozásában - Dr. Mézes Miklós egyetemi tanár, intézet igazgató
Sertés takarmányozás a gyakorlatban - Kulik Zoltán, az MKK Tanácsadó Testületének tagja
Miért jó a sertéshús és az ezt befolyásoló tényezők (takarmányozás, tartás...) - Dr. Kovács Alfréd egyetemi docens
A hazai sertéstenyésztés és termék előállítás jelentősége az élhető vidék megteremtésében - Győrffy Balázs elnök, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
A sertéságazat finanszírozási kérdései - Szabó István, az MKK Tanácsadó Testületének tagja
A konferencia Horváth István országgyűlési képviselő, a sertéságazatért felelős miniszteri megbízott zárszavával fejeződik be.